sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

aamulla treenaavan mietteitä ja viime viikon treenejä

Moi! Viime viikko meni taas mukavissa merkeissä.Olen jaksanut herätä ajoissa ja melkein kaikki treenit tuli tehtyä aamulla. Auringon vaikutus on tosi suuri. Kun on aurinkoista jo aamusta , ei ole mitään ongelmia lähteä juoksemaan tai treenaamaan, mutta jos on synkkää tai sataa... ei kyllä meinaa tulla mitään. Mutta onneksi on ollut paljon aurinkoisia aamuja, vaikka välillä on ollut aika kylmääkin.
Mä oon muutenkin enemmän aamuvirkku ja illan torkku. Jos valvon pitkään niin aamu herääminen on hankalaa ja koko päivä menee sumussa. Pidän yleensä aina herätyskellon soimassa myös viikonloppuna tai lomalla, koska inhoan hukkaan heitettyä päivää jos nukun puoleen päivään.  Usein kyllä herään itsekin ilman kelloa 8-9 aikaan viikonloppuisinkin.
Käyn myös arkena välillä aamulenkeillä ennen töitä. Se vaatii ennakko valmisteluja, koska aamuisin pimeällä on vaikeampi herätä. Mä olen tehnyt niin, että varaan kaikki tavarat valmiiksi odottamaan aamua. Nousen vain , käyn vessassa ja pesen hampaat ja juon lasin vettä. Sitten olenkin  valmis lähtemään juoksemaan. Usein aamulenkit ennen töitä on 40-1h mittaisia rauhallisia hölkkäilyjä.
Kesällä teen joskus myös pitkiä lenkkejä ja vetoja aamuisin, niihin kyllä mielelläni nappaan alle jotain syömistä tai edes urheilujuomaa mukaan.
Aamulenkkien ja treenien jälkeen fiilis on mainio! Tuntuu kuin virtaa olisi enemmän ja jaksaisi paremmin.
teen myös välillä kaverin kanssa lenkkitreffejä aamuisin. Asumme parin kilsan päässä toisistamme ja lähdemme yleensä kello kuusi ja tapaamme puolessa välissä. Se on tosi kivaa, tulee lähdettyä kun on sovittu ja vauhti pysyy maltillisena ja voi jutella niitä näitä.
Tän viikon treenit oli :
ma aamulla 1km hiljaa, kentällä 3x 1000m vetoja ja kotiin 1km hiljaa. (ihana aurinkoinen aamu ja lämmin tuli kentällä pyöriessä , lähdin 7.30
ti: polkulenkki lähimetsässä 5km rauhassa. Lämmin tuli ja aurinko paistoi . lähdin taas 7.30.
ke: 1h venyttely ja liikkuvuustreeni. lopussa rauhallista musiikkia ja lämmin tyyny selän päällä rentoutumista 20 min. n. klo 9.30
to : pilvinen ja tuulinen aamu. hankalaa lähteä, mutta sain kuin sainkin lähdettyä. Hiit treeni ulkona 25 min ja  kyykkyjä ja punnerruksia sen päälle. Voittajafiilis! lähdin n. 8.30
Pe: aurinko paistoi ja taas oli helppo lähteä! reipasta n. maratonin tavoite vauhtia(6.27 min /km , tähtään 4h 30 min aikaan. )6km. helppo ja hyvä fiilis
La : ihana lepopäivä kaverien mökillä kangasniemellä.Venyttelin kevyesti rannalla ja uin parikymmentä minuuttia rauhassa nauttien.
Su: lähdin aikaisin mökiltä ja pikaisesti kodin kautta suuntasin töölön kisahallille jossa oli juoksuliikkeen yhteislenkki 4 ssä vauhtiryhmässä.  Vedin 7- 7.15 vauhtiryhmän lenkin.
Mahtava lenkki suurimmaksi osaksi merireittejä .
vähän vajaa 9km. Kotona menin vielä 4.5 km lenkille , että sain viikon juoksusaldoksi 30km.
Aivan mahtava ilma!
Tykkäätkö juosta aamulla vai illalla? Onko sinulla jotain keinoja helpottaa aamuheräämisiä pimeällä?
Palailen taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!