tiistai 7. lokakuuta 2014

pikkujuoksu tönkköjaloilla,nyhtöpossu hampurilaiset ja bataattiranskalaiset (resepti)

eilen oli haipakkaa taas koko päivän,puol yhdeksään töihin,työkaveri oli poissa ja oltiin kaksin toisen työkaverin kanssa.lapsia oli 17,että ei tarttenut miettiä mitähän sitä seuraavaksi tekisi.päivä sujui kuitenkin hyvin.illalla hain miehen töistä(vei prätkän talvisäilöön)ja  tein pikaruuaksi tonnikala pastaa(itse en silloin vielä syönyt)ja lähdettiin tikkurilan uimahalliin pienemmän pojan treeneihin. minä lähdin nopealle vitoselle,mutta jalat oli tönköt pökkelöt eikä nopeudesta ollut tietoakaan,hyvin kulki 2-3.5km kohdilla ,muuten oli aika räpellystä.31.30 oli aika,eli ei lujaa,mutta ei se nyt niin hidas ollut kuin jaloissa tuntui.ehdin vielä katsella poitsun hyppyjä vartin verran,ja sitten kotiin ja viimein syömään.
tänään menin 7 töihin,ja pääsin hyvissä ajoin pois.tulin kotiin siivoamaan, ja aloin tekemään ruokaa.isompi poika oli reippaasti siivonnut olkkarin,vaikka oli 38 asteen kuumeessa.meille tuli siis mun kummityttö(25v) kylään puolentoista vuoden ruotsissa asumisen jälkeen.olipas ihana nähdä pitkästä aikaa!tein bataatti ranskalaisia ja nyhtöpossu  hampurilaisia.
leivoin itse sämpylät,ihan perus ohjeella.

nyhtöpossu hampurilaiset ja bataatti ranskalaiset.

2 keskikokoista bataattia,öljyä 4rkl ,suolaa1 tl ,sokeria vajaa 1tl, chilijauhetta vajaa 1tl,pippuriseosta vajaa 1tl,korppujauhetta 1rkl.

paloittele bataatit suht samankokoisiksi paloiksi ja pistä ehjään muovipussiin ja lisää öljy ja mausteet sekä korppujauho.sekoita ja puristele pussia.
levitä bataatit uunivuokaan tai pellille ja  225 asteiseen uuniin keskitasolle.paista noin 40 minuuttia,niin että pintaan tulee väriä.

laita puolivalmis nyhtöpossu uuni vuokaan ja tee ohjeiden mukaan,itse tein tänään samaan aikaan ranskisten kanssa,eli paistoin kuumemmassa uunissa kuin pitäisi.hyvää tuli n.25 min ja 225 astetta,ehkä aavistuksen kuivempi kuin silloin kun olen paistanut 180 asteessa. revi paistettu possu kahdella haarukalla paloiksi ja avot!valmista tuli!
hyvää tuli!bataattiranskalaiset oli tosi hyvät,maltoin paistaa niitä tarpeeksi,yleensä on tullut löysiä ja pehmeitä.
poika röhii tossa vieressä 39 asteen kuumeessa,taidan keittää vielä teetä potilaalle ja lähden nukkumaan!öitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!