lauantai 18. lokakuuta 2014

mitä tehdä kun ei voi juosta?sis lihapiirakka reseptin

mä nukuin ensimmäisen kokonaisen yön pitkään aikaan.,no seitsemän maissa kävin niistämässä nokkani ja juomassa vettä ja painuin takaisin nukkumaan.heräsin puol kymmenen!!vähän noi katkonaiset yöt on verottaneet kun niin nukutti.olo on ollut parempi tänään,toiv alkaa mennä ohi.
kävelylle olis tehnyt mieli mennä,mutta maltoin mieleni,kun viimeksi meni överiksi,enkä meinannut parantua ollenkaan.
pesin lakanat ja aloin haaveilemaan lihapiirakasta,ei siis mistään kaupan hötöstä vaan omatekoisesta..no se oli menoa sitten se ajatus ei jättänyt mua rauhaan ollenkaan.sen siitä saa kun ei pääse lenkkipoluille,miettii kokoajan syömistä.
etsin netistä taikina ohjetta täytteet tehtiin omaan tapaan
taikinan kopioin kaikki äitini reseptit blogista joka taas oli kopsannut sen kivistöstä.taikinasta tuli hyvä,käytän tätä reseptiä seuraavankin kerran.



Taikina:
3 dl maitoa tai vettä
25 gr hiivaa
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl öljyä
8-10 dl hiivaleipäjauhoja

minä tein taikinan kaksin kertaisena,teinipojat syö nykyään niin paljon,että jos haluaa itsekin jotain saada on parempi tehdä kerralla enemmän.
laitoin kaksi pussia kuivahiivaa ja pari desiä sämpyläjauhoja ja loput vehnäjauhoja.sekoita ainekset ja alusta taikinaksi,anna kohota liinan alla 45 minuuttia.

täyte:
1kg nautasikajauhelihaa(muutkin käy tietty)
250gpakaste sipulia(tottakai voit itse pilkkoakin tuoreista sipuleista)
1rkl soijakastiketta
1rkl chilivalkosipulikastiketta
1 kasvis fondi (28g)
seuraavia mausteita käytettiin mutu tuntumalla,joten tarkkoja mittoja ei ole
jauhelihamaustetta 
chilimaustetta
suolaa
pippuriseosta
maustepippuria
5rkl puuroriisiä keitettynä
4 keitettyä kananmunaa
kuullota sipulit öljyssä ja lisää jauheliha joukkoon. ruskista jauhelihaa ja lisää  mausteet ja soijakastike chilivalkosipulikastike sekä kasvisfondi.

kaulitse taikinasta jauhotetulla pöydällä ohut levy
painele pyöreällä kulholla(mulla oli taika jälkiruoka kulho)
ja irrota rinkulat ,jos taikina jää vielä paksuksi,kaulitse vielä ohuemmaksi.
taikinan pitää olla ohutta,että se on hyvää!(ihan läpikuultavaa se ei voi olla ,muuten menee keittäessä rikki)

kuori ja paloittele munat(ihan pieneksi hakkelukseksi,tai maun mukaan jos tykkää isommista paloista)
ja lisää ne ja riisit jauhelihan sekaan.

täytä taikina ympyrät reilulla 1rkl täytettä.
sulje piirakat rypyttämällä tai veden avulla "liimaamalla" mulla onnistuu toi rypytys paremmin

uppopaista piirakat kookosrasvassa(meillä oli kaksi pakettia)paksupohjaisessa kattilassa.nostele hyvin väriä saaneet piirakat leivinpaperin päälle(ylim rasva imeytyy)


JA NAUTI!

tälläistä siis tänään,pakko ois kohta päästä juoksemaan,muuten mulle käy ohrasesti eikä mun uudet lidlin talvijuoksu housut mahdu enää jalkaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!